פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/09/2002 | 00:49 | מאת: אלון

מהי שאיבת דיסק? והאם היא עוזרת להקלת הכאבים העזים בגב התחתון , הקרנות לרגליים ונימול אצבעות הרגליים? כיצד מבוצעת הפעולה? תודה

שאיבת דיסק היאפ פעולה בה מחדירים לתוךהדיסקה הבין חולייתית צנור ובו מכשיר המכרסם את הדיסק ומאפשר שאיבה כל החלק המכורסם. יעילות השיטה מפקפקת אך היא אמורה להוריד את הלחץ בתוך הדיסק .

14/09/2002 | 21:29 | מאת: אלון

שלום ד"ר מה פרוש "מפוקפקת"? הפעולה הומלצה ע"י ראש היחידה לניתוחי עמוד שדרה ומבוצעת על ידו. האם הרפואה המודרנית מבצעת פעולות מפוקפקות? האם השאיבה מסוכנת?....לא יעילה?...האם אתה ממליץ להמנע ממנה ולגשת ישר לניתוח? תודה וגמר חתימה טובה

מנהל פורום אורתופדיה