סקוליוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/09/2002 | 22:52 | מאת: אורה

שלום! יש לי ילדה בגיל 12 ו-9 חודשים. לפני שלושה חודשים גיליתי בליטה בגב בצד ימין למעלה לאחר צילום רנטגן מתברר שיש לה סטייה של 40 מעלות . נאמר לי ע"י שני רופאים אורטופדים שאין מנוס מניתוח בעמוד השידרה. האם גם לדעתכם אין מנוס מניתוח? מה הסיכונים והסיכויים בניתוח כזה? האם יש אפשרות לטפל בבעייה ע"י מחוך מיוחד? שמעתי שיש אפשרות להקל על הבעייה ע"י אלקטרודות, האם זה יעל?

עקמת של 40 מעלות אצל ילדה בת 12 ו9 , אם יש לה עוד פוטנציאל גדילה לגובה , אין לה טיפול אלא בניתוח וזאת כדי למנוע החמרה של העקמת עד 60 מעלות שאז היא מהווה סכנה ללב ולראות. בגודל עקומה זה מחוך אינו יעיל ואלקטרודות התגלו כבלתי מועילות כבר לפני זמן רב.

13/09/2002 | 17:00 | מאת: אורה

שלום! תודה רבה על התייחסותך. אני מעוניינת שתסביר לנו לבתי ולי על מהלך הניתוח , כמה זמן הוא נמשך? מה בדיוק עושים בגב? האם מחדירים ברזל לאורך עמוד השדרה ,כפי ששמעתי מחברות? תודה שבת שלום וגמר חתימה טובה

מנהל פורום אורתופדיה