הארכת שוק: איליזרוב או ORTHOFIX

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/09/2002 | 22:05 | מאת: אלדד

שלום ד"ר אסא תודה על תשובתך. פניתי לחברת ORTHOFIX ובמקביל קראתי חומר באתר החברה הכולל חומר השוואתי. השיטה מיושמת גם בגרמניה ובאנגליה. (יש רשימה ארוכה של מדינות..אך לא ישראל?). להערכת החברה , בארץ השיטה תחל במהלך 2003. החומר ההשוואתי מראה על יתרון ברור על פני שיטת איליזרוב. כמה זה אובייקטיבי ומלא, זה אולי אתה יכול לעזור. האם ידוע לך על מרכזים רפואיים בארץ שהולכים להשתלם ולהשתמש בשיטה זו בעתיד הקרוב? האם ניתן לומר שהשיטה נטולת סיכונים או פחותת סיכונים, כפי שהם מציגים, בהשוואה לשיטת איליזרוב המוכחת אך הכואבת ועם סיבוכים אפשריים כולל זיהומים. ביתי עומדת בפני ניתוח (בשיטת איליזרוב) ואנו מתלבטים בין האלטרנטיבות הבאות: 1. ביצוע ניתוח בשיטת איליזרוב בהקדם. 2. ביצוע הניתוח בשיטת ORTHOFIX בחו"ל (החיסרון הברור הוא המחיר. בהנחה שאקבל המלצה מרופא על שיטה זו, ניתן יהיה לתבוע השתתפות או החזר הוצאות. חסרונות אחרים לא ברורים לי) 3. להמתין ששיטת ORTHOFIX תמומש בארץ במהלך השנה הקרובה. (האם זה סביר?) לייעוצך אודה

ה ISKD הנו דבר מלהיב אך למרבית הצער אי אפשר עדיין לדבר במונחים משוים שכן לא נעשתה עדיין כל עבודת השואה לשיטות ישנות יותר וכן עדיין אין לנו מידע טכני מפורט. למיטב ידיעתי אי גם עדיין אישור של הFDA לשימוש במכשיר בצורה כללית . האישור לשימוש בארץ יבוא קרוב לודאיאחר אישור הFDA . נציגת אורתופיקס בארץ היא חברת טרדיס גת ואולי בעליה (שמו מכאל גת ) ידע יותר .

מנהל פורום אורתופדיה