עצב או דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/09/2002 | 13:04 | מאת: גבי

לכבוד ד"ר אסא לב אל אני בן 29 בריא בד"כ כלל . לפני כחצי שנה מתחתי את הגב אחורה (הבטן פנימה) ונוצר מאין קליק כמין שריר שמשתחרר ומאז אני מרגיש כאבים ברגליים בירך וגם בצד הרגל ומאין תחושות של צריבות .הכאבים הם בשני הרגליים ובעיקר ברגל ימין .=צילום C.T שעשיתי לעמוד שידרה תחתון נמצא שהכל תקין .פניתי לרופא פרטי באסותא שבמבט נוסף בצילומים אמר לי שלפי הצילומים ייתכן פרגמנט דיסק חופשי ב חולייה S5-L1 או עצב מעובה . ויש צורך ב M R I כדי להבחין בניהם . שאלתי היא במקרה של אחד מהסיפטומים ,מה הטיפול הדרוש והאם יש אפשרות ע"פ צורת הפגיעה(מתיחה) לקבוע אם זהו עצב או דיסק בכבוד רב ותודה גבי גמר חתימה טובה.

הסיבה לכאב היא פגיעה בעצב הנגרמת על ידי הדיסק. ולכן לשאלתך עצב או דיסק? התשובה היא זה גם זה. אשר לטיפול הוא מבוסס לפחות בתחילה על תרופות נגד כאב ונגד דלקת.

12/09/2002 | 14:23 | מאת: גבי

תודה על התשובה הסופר מהירה.ועוד שאלה נוספת האם יכול להיווצר מצב של לחץ על עצב בלי שתהיה פגיעה במבנה הדיסק?

מנהל פורום אורתופדיה