קולות במפרקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/09/2002 | 12:29 | מאת: שלהבת

בזמן האחרון (למרות שאני עוסקת בספורט יותר מבעבר) יש לי כאבי במפרקי כף היד ורגל וכשאני מסובבת אותם אני מרגישה פיקפוקים . אני עובדת במשרד וב2 חודשים האחרונים אני עושה סטודיו סי והליכה - לא בצורה מוגזמת . יש לי גם לפי בדיקת רופא ציסטה בפרק יד שמאל שכואבת לי בצורה עמומה כל הזמן בלי קשר לכמות הפעילות ביד . אני לוקחת סידן כבר 5 חודשים רצוף . מהלדעתך גורם לפיקוקים ? מה אני יכולה לעשות בקשר לציסטה? האורטופד אמר תסבלי כמה שתוכלי כי עדיף לא לעשות ניתוח .

קרקושים בתנועה של מפרק אינם סיבה לעשות משהוא ואין צורך לטפל בהם. אשר לציסטה זו נמצאית בעצם מעצמות מפרק כף היד או שרש כף היד . מעניין לדעת באיזה מהן אך אין צורך לטפל בציסטה כשלעצמה .

12/09/2002 | 13:50 | מאת: שלהבת

הציסטה נמצאת בפרק כף היד ואינה מגבילה את התנועה אבל כואבת באופן משמעותי בצורה עמומה . אני לא מבינה מה זאת אומרת שאין צורך לטפל בזה , זה כואב? אין איזו שיטה לא פולשנית ?

מנהל פורום אורתופדיה