מה המחלה הזו?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/09/2002 | 18:20 | מאת: אביתר

קיבלתי טופס בדיקה שנערכה לבני עקב כאבים בברכיים. הטופס חזר עם ציון שם מחלה ע"ש אוסגוט שלטר. מה זו החיה הזו? בתודה מראש אביתר

11/09/2002 | 19:40 | מאת: חגית

אביתר שלום ! גש לכתובת הבאה http://familydoctor.org/handouts/135.html יש שם מידע חשוב על מחלת הילדים הזו. בהצלחה.

מחלת אוסגוד שלטר היא מלה של ילדים בתקופת הצמיחה שבה יש תלישה שלגבשושית השוקה בעקבות מתיחות חוזרות על ידי גיד הפיקה. המחלה היא שכיחה אצל בנים ובמיוחד אלו מהם המרבים לבעוט בכדור.

מנהל פורום אורתופדיה