פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/09/2002 | 10:14 | מאת: לילך

לד"ר שלום רב, אני בת 36 סובלת מפריצת דיסק בחוליה מס' L4- L5 , לפני כחודשיים עברתי שאיבת דיסק אך ללא תוצאות חיוביות עשיתי בדיקת סיטי והמצב החמיר יותר ממה שהיה קודם, רגל ימין נגררת, נרדמת וכאבים חזקים. הרופא המליץ לי לעשות ניתוח וסיכויי ההצלחה הם 90%, ההיתי מעוניינת לקבל את חוות דעתך בנושא, האם כדאי לעשות ניתוח ומהם ההשלכות והסיכונים שבניתוח? בתודה מראש - לילך

יש שלש סיבות עקריות המביאותאותי להמליץ ולבצע ניתוח דיסקוס: 1. הופעה פתאומית של שיתוק סוגרי פי הטבעת והשלפוחית ( כלומר איבוד השליטה על מתן שתן והטלת צואה). 2. התקדמות של חסר נוירותוגיכגון שיתוק שהולך ומחמיר או איבוד תחושה שהולך ומתפשט. 3. כאב ממושך עקשני וטורדני שאינו מאפשר תפקוד תקין וקיום אורח חיים מספק שנמשך לפחות במשך 3 חדשים וללא הטבה בטיפולים שמרניים.

מנהל פורום אורתופדיה