שבר הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/09/2002 | 15:59 | מאת: estelina

שלום לכולם! אימי בת 78 שברה את עצם הירך שבוע שעבר, והיא אחרי הניתוח. ההייתי רוצה עזרה מהרופאים בפורום לשאלות הבאות: 1.אחרי הניתוח שאני מקווה שעבר בהצלחה,ניכר באמי בלבול רב בדיבורה והיא איננה מדברת לעניין, הייתי רוצה לדעת האם יש קשר בין מצבה הבריאותי אחרי הניתוח לבילבול וההתנתקות המסוימת שניכרים בה. חשוב לציין שאימי לא חולה האלצהיימר. 2 . באילו דרכים אפשר לשכנע את אימי לרדת מהמיטה? 3. מהן סיכויי ההחלמה של אימי לעמוד שוב על שתי רגליה? תודה רבה אסטלינה

תופעת בלבול בעקבות שבר של עצם היר , אישפוז וניתוח היא תופעה שכיחה למדי אצל קשישים וקשורה לניתוק מן הסביבה המוכרת להם , וירידה בחמצון מוחי. עפ"ר הבלבול חולף תוך מספר ימים. יש כמובן גם פעמים שבהם נגרם נזק של ממש למוח שיכול לתת ביטויו בין השאר גם בתופעות מנטליות הדרך להורידה מן המיטה היא על ידי תמיכה ועזרה וחיבוק והרבה סבלנות- ולא לשכוח את עצת הפיסיותרפיסטית . סיכויי ההחלמה והשיקום נגזרים מן המצב הכללי , סיבוכים שקורים, וסוג השבר שכן יש שברים המאפשרים - לאחר הניתוח- דריכה מידית ויש שלא. באופן כללי עליך לדעת שהסטטיסטיקה מלמד שכ 30% מן הלוקים בשבר של צואר הירך נפטרים בשנה הראשונה אחר הפציעה.

08/09/2002 | 21:35 | מאת: estelina

תודה רבה על התשובה המפורטת ההייתי רוצה לדעת מה גורם למוות אחרי הפציעה של שבר הירך וכיצד אפשר למנוע את סכנת החיים הזאת אימי עדיין לא סובלת מדלקת בריאות-הריאות שלה נקיים, בדיקות הלב והדם תקינות אני רק מפחדת מחוסר הרצון שלה לרדת מהמיטה ואם מותר לשאול שאלה בנושא אחר: מה הסיכונים של פריצת דיסק בצואר? אני מודה לך מראש על תשובותיך אסטלינה

מנהל פורום אורתופדיה