רכיבת אופניים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/09/2002 | 14:09 | מאת: עידן

האם רכיבה על אופניים מפעילה לחץ רב על הברכים? (בהשוואה, נגיד, לריצה והליכה)

הלחץ המופעל הו איחסי למאמץ המופעל וכן לזוית הכיפוף של הברך . במקרה של אופניים הברכיים נמצאות בזוית שונה מאשר בעת הליכה וריצה ולכן אזורים שונים של הברך נמצאים תחת מעמס.

07/09/2002 | 00:20 | מאת: עידן

הבינותי, אך האם היית ממליץ לאדם בעל ברכיים בעיתיות, כמוני, לעסוק ברכיבה על אופניים? האם הרכיבה נחשבת כפעילות שמזיקה מאוד לברכיים, כמו ריצה, או שהיא נחשבת פעילות לא בעייתית לאיזור הברכיים, כמו שחיית חתירה למשל?

מנהל פורום אורתופדיה