rotator cuf

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/09/2002 | 17:32 | מאת: דוד

שלום בסינדרום rotator cuf אובחן קרע בגיד וכן התנוונות השריר באזור. הוסבר לי שלא ניתן לתפור את הגיד בגלל ההתנוונות. כן הוצע לי שתל חדשני (בגודל 3 סמ) שבעזרתו יעשה שימוש בשרירים אחרים בכתף במקום הפגוע. מה ידוע על הטיפול החדש בשתל זה? מה סיכויי ההצלחה, סיבוכים? היש אלטרנטיבה אחרת? בתודה מראש ושנה טובה דוד

הבעיה העיקרית שלך היא אנטומית מכנית. איני יכול לדון בסוגיה זו בלי לדעת בדיוק את הפרטים המכניים אנטומיים כלומר גודל הקרע של הגיד ומידת הנזק שנגרם לשריר ומהו השריר הפגוע ( אינפרה ספינטוס סופרהספינטוס סוב סקפולריס וכו' )

מנהל פורום אורתופדיה