הסתיידות גידים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/09/2002 | 10:33 | מאת: שרה

שלום, אני סובלת מהסתיידות גידים חמורה בכתף . ראיתי בפורום שלך שכתבת תשובה על אפשרות טיפול בגלי הלם ושמעתי גם על מרפאה בבית חולים קפלן שמטפלת באופן פרטי בגלי הלם. שאלתי היא : אם גלי ההלם מפרקים את ההסתיידות , לאן עובר כל הסידן שמתפרק ? בטיפול באבנים בדרכי השתן למשל, אני מניחה שהאבנים נשטפות... מה קורה ל"אבנים" המפוררות כאן ? הן נשארות בכתף במצב "מפורר" ? האם אין סיכוי שההסתיידות תחזור שוב (ומהר יחסית) לאחר טיפול כזה ? תודה על סבלנותך, ובכלל, על הפורום החשוב שאתה מנהל כאן.

הבעיה אינה הסידן. הסידן הוא ממצא לואי . לא אחת מוצאםאנו סידן ללא כאב ועפ"ר מופיע הכאב ללא סידן . בכל מקרה בהשפעת גלי ההלם י שתהליך של הגברתזרימת הדם לאזור ובעקבותיו שינויים בחומציות הרקמות מה שמחיש את התמוססות מלחי הסידן. ונכון במקרים רבים גם לאחר הטיפול יש לנקוט באמצעי מניעה בעיקר על ידי המנעות מפישוק הכתף .

02/09/2002 | 21:21 | מאת: שרה

למה הכוונה "פישוק הכתף" ?

מנהל פורום אורתופדיה