איבחון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/09/2002 | 22:19 | מאת: מיכל

מה זה סיגנל? אם אפשר בפירוט. ואיפה אני יכולה לקרוא על איבחון בצילומי M.R.I

סיגנל זה אות. אות זה יכול להיות כל דבר: ,צפצוף , הנפת דגל, נקודה כהה, נקודה מהבהבת, קו , צל, כתם וכו' וכו' העיקר שיש לו משמעות , בניגוד ל"רעש" שזה אותות חסרי משמעות . הסיגנלים ב מ.ר.י עשויים מ גלי רדיו שמקורם במולקולות קוטביות שנאנסו להתייצב במקביל זו לזו כמו במסדר בהשפעת שדה מגנטי חזק עם מאד. במצב זה יורים בהם גלי רדיו ( גלים אלקטרומגנטיים ) הטוענים אותם באנרגיה נוספת ממנה הם משתחררים על ידי שידור חוזר. עוצמת השידור ומשכו הם פונקציה של כמות המולקולות הקוטביות ברקמה. מכיוון שהמולקולה הקטבית העקריתבגופנו היא מים, ומים מרכיבים כ 70 %ממשקלנו ברור שרקמה עסיסית תתן סיגנל שונה מרקמה " יבשה " . עד כאן התורה על רגל אחת ומכאן לכי ללמוד ב: http://www.radiologyinfo.org/content/mr_of_the_body.htm ותמשיכי לבד

מנהל פורום אורתופדיה