תיקון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/09/2002 | 09:45 | מאת: משה לביא

כמובן שכוונתי היתה לאוסתאופרוסיס ולא לאוסתאורטריטיס, שהיא דלקת הפרקים שכבר צוינה.

אוסטאופורוזיס היא בעיקר מחלה של נשים בגיל 60 ואילך וגברים מעל 80 . הדרךלמנוע את המחלה היא קיום של אורח חים בריא הכוללת תזונה מספקת את יסודות המזון בכמות הדרושה והמאוזנת כולל סידן בכמות ש כ 800 מ"ג ליום חלבונים ויטמין C וכו'. פעילות גופנית סדירה וכשמדובר בחיזוק עצמות מדובר בפעילות נגד הגרביטציה כמו הליכה ( ואפילו עם משקולות של 4 ק"ג בכל יד ). אשר לאוסטאוארטריטיס, דרך המניעה היחידה היא שמירה על משקל נמוך. פעילות גופנית אארובית יכולה לשפר מאד את יכולת ההתמודדות בכאב הנגרם על רקע של אוסטאוארטריטיס.

מנהל פורום אורתופדיה