כאב וכבדות לאורך גפה שמאלית.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/08/2002 | 13:36 | מאת: בני

שלום רב, במהליך החודשיים האחרונים הריני סובל קשות בכאבים והרגשת נימול חזקה לאורך גפה שמאלית. בוצע בדיקה ע"י נורולוג בכיר אשר שלל בעיות נריולוגיות. בביצוע MRI הודגם ב-C7-C6 בלט דיסק קטן פארמדיאני משמאל הנוגע בחוט. כפי שנאמר לי ע"י הרופא המטפל אין לעשות מעבר לפיזיוטרפיה וכמובן תרופות הרגעה (ויוקס) אשר אינו עוזר לחלוטין. לאור כך כל מהלך ואיכות חיי נפגעה קשות האם ישנם (חוסר שינה + תיפקוד העבודה וחוסר ריכוז) טיפולים אשר יאפשרו לי לחזור ולתפקד באופן נורמלי. האם יש טיפול בכלל למצב הנ"ל ובאם כן למי לפנות. תודה בני.

יש בהחלט טיפולים אפשריים - החל בתרופות נוגדות דלקת( כגון ויוקס ) ונגד כאב ( כולל תרופות חזקו תממשפחת האופיאטים ) ושילובים בינהם . , דרך זריקות אפידורליות צואריות , ועד לניתוח לכריתת הדיסק. קביעת הטיפול המומלץ נעשית קודם כל בלקיחה בחשבון את מידת סבלך ומשכו ורק במקום שני מממצאי הבדיקות .

02/09/2002 | 05:39 | מאת: בני

תודה רבה, אז איך מודדים סבל ?. האם חוץ מכדורים וזריקות ניתן לטפל ולהקל ולו מעט מהכאב היום יומי ובעיקר בלילה. האם אתה ממליץ על רפואה אלטרנטיבית כגון דיקור, האם טיפול מהסוג הנ"ל יכול לגרום נזק. תודה בני.

27/11/2003 | 08:31 | מאת: בלוטת התריס

מנהל פורום אורתופדיה