ברך אחרי שנה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/08/2002 | 11:39 | מאת: אבי

לפני שנה עברתי ניתוח בארטוסקופיה .הבחנה: קרע גדול במניסקוס ובסחוס הפיקה+דלקת מקומית (לפני הניתוח הרגל היתה בגבס 6 שבועות). לאחר שנה עדיין יש כאבים לאחר מנוחה ועדיין קשה להישען על הברך, בעבודתי אני בהליכה טיפוס ומעבר מכשולים כ-10 שעות בממוצע ביום. רופא המטפל המליץ על פזיוטרפיה אשר לא עזרה. מה עושים ? ללא טיפול תרופתי נגד כאבים אשר הומלץ גם כן.

ראשית יש למצוא מטרה אליה נוכל לכוון את חיצי הטיפול. כלומר יש לאבחן את סיבת הכאב וראשית הדרך היא מיקומה האנטומי של המחלה . למרות שאתה חסכן גדול במילים אני יכול לנחש מדבריך שיש לךבעיה לא פתורה בסחוס הפיקה . נזק לסחוס מפרקי, פרט לשלבים מאד מקדמים , אינו בר חלוף. אך עדיין ניתן להקל במידה משמעותית על ידי שילוב של תרופות , תוספי מזון ,פיסיותרפיה ואימון גופני נכון. מילת המפתח היא ה"שילוב"

מנהל פורום אורתופדיה