מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/08/2002 | 09:16 | מאת: ירושלמי

שלום דר אסא אני בן 29 ללא בעיות בריאות מיוחדות בעבר סובל כחמישה חודשים מכאבים וגירוים מאיזור החזה העליון ומתחושת חנק כיום לאחר ששללתי לחלוטין בעיות לב וגאסטרו פניתי לאורטופד להמשך ברור הרופא הפנה אותי למיפוי עצמות . שאלתי היא האם במיפוי עצמות ניתן לראות בעיות של פריצת דיסק בעמוד השדרה ? האם הית מציע לי לעבור בדיקה מסויימת ? תודה רבה .

תחושת חנק וכאב ו"גרויים" באזור החזה העליון אינם מחושים שנשמעים לעיתים קרובות אצל אורתופד . גם לא ברור לי מה אתה מתכוון בדיוק ששללת בעיות לב - איזה בדיקות עשית. בכל מקרה מיפוי עצמות אינו יעיל כבדיקה לזיהוי פריצת דיסק. ואגב אם מתענינים בעמוד השדרה הצוארי, מה נמצא בצילום רגיל של ע"ש הצוארי.

30/08/2002 | 12:18 | מאת: ירושלמי

לדר אסא בדיקות הלב שביצעתי : מאמץ , אקו , מיפוי לב , הולתר לא תומכות בקיום בעית לב. בצילום עמוד שידרה צוארי לא היו ממצאים ובכל זאת איזה כיוונים הית מציע לי לבדוק ?

מנהל פורום אורתופדיה