חוליות עמוד השידרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/08/2002 | 18:30 | מאת: ענת

שלום דר'! לאחר בדיקת עמוד השידרה, נאמר לי כי חוליית עמוד השידרה 13-L דחוסה פנימה. ברצוני לברר מהן ההשלכות של מצב שכזה, ומהן דרכי הטיפול האפשריות.

ראשית נראה ליש עליך לשוב ולהתבונן על תאור הממצא הרנטגני וזאתמן הטעם הפשוט שאין חוליה L13 יש L1 L2 L3 L4 L5 . דבר נוסף המושג דחיסה פנימה אינו ברור. המושג דחיסה משמש לתאר שינוי בצורת גוף החוליה. . במבט צדדי נראה גוף החוליה פחות או יותר כמו מרובע . במבט מלפנים הוא יראה כמו מלבן. המושג דחיסה מציין מצב שבו גוף החוליה נראה כמו טרפז במבט מן הצד ואז הדחיסה היא קדמית ולא פנימית. אפשרות אחרת לשימוש במושג דחיסה היא שמבבט מלפנים יראה גוף החוליה במקום כמו מלבן כמו טרפז עם צד אחד נמוך יותר ואז הדבר על דחיסה ימנית או שמאלית .

מנהל פורום אורתופדיה