פלטפוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/08/2002 | 16:14 | מאת: עידן

1. האם יש דרגות שונות של פלטפוס, ומה ההבדל הכללי בינהן? 2. האם יש דרך לתקן פלטפוס, ובמידה וכן כמה זמן דבר כזה יכול לקחת?

אין דרגות חומרה ב"כףרגל שטוחה" יש שני מצבים עקרוניים כףרגל שטוחה קשיחה -מצב נדיר יחסית כף רגל שטוחה גמישה מצב הנמצא אצל רוב הילדים שמתחת גיל 3 ו בכ 20% מאוכלוסיות המבוגרים. יש דרך לתקן רגל שטוחה והיא ניתוחית בלבד. אולי אציין כאן הסתייגות . פורסם לפני מספר שנים מאמר המתאר מחקר בו ניתן לתקן כף רגל שטוה חמורה בילדים מגיל 3-3.5 על ידי שימוש במה שנקרא UCBL HEEL SEAT ההתרשמות שלי היא שמדובר ב "אולי " גדול ואין עדיין הוכחות נוספות לכך . בכל מקרה בסצנריו הישראלי לא מצאתי עד היום מישהוא שעשה כמו שצריך את האורתוזה הזו .

מנהל פורום אורתופדיה