עקמת עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/08/2002 | 18:15 | מאת: יוסי קרסנטי

אני בגיל 37 ובצילום רנטגן רואים עקמת מסוימת באמצע עמוד השדרה 1. האם יש מה לעשות? 2. האם יתכן שעקמת זו יכולה להיוצר כתוצאה מטיפול פזיוטרפי בעמוד שדרה צווארי (טיפול שנעשה לאחרונה) או שהעקמת נגרמה מזמן (ואינה קשורה לטיפול) ורק כעת נתגלתה בצילום גב?

הסוג השכיח ביותר של עקמת היא מה שקוראים עקמת אידיופתית דהיינו עקמת שסיבתה לא נודעת. מה שידוע לגביסוג זה שזו עקמת המתפתחת בגיל הנעורים. אני מניח שמדובר אצלךבעקמת קלה שבעצם היא חסרת חשיבות . אני רק מקווה שמי שהוא יסתכל על הצילום שלך ויוכל לדעת ולא יצטרך להניח.

מנהל פורום אורתופדיה