הארכת גיד אכילס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/08/2002 | 14:40 | מאת: פזי

אני בן 30. עברתי ניתוח להארכת גיד אכילס בגיל 10. המצב אמנם השתפר, אולם אני עדיין סובל מגיד קצר (קיצור של כ- 2 ס"מ). הדבר גורם לי לפגם אסטתי. האם יש טעם בנסיון האכה נוסף? מהם הסיכויים להצלחת ניתוח כזה? (תיקון מושלם של הפגם אפשרי??) מהם הסיכונים בניתוח?

לפני שמדברים על הארכה נוספת יש לבדוק מה טווח הקרסול . יכול מאד להיות שהגבלת טווח התנועה הקיימת אצלך היא לא רק באורך הגיד אלא הפכה להיות גם נחלת המפרק עצמו ואז אין טעם בהארכת הגיד. במידה שיש לך תנועה טובה במפרק הקרסול ניתןלבצע הארכה של הגיד בתנאי שיש לך שרירים בקדמת השוק המיישריםאת מפרק הקרסול ויכולו "לנצל" את ההארכה. גם אז יש לחשוב היטב על התועלת המצופה מול הנזק הצפוי מן הניתוח .

28/08/2002 | 09:50 | מאת: פזי

מהם הנזקים השכיחים אפשריים? מה הסיכוי להגיע להארכה מדויקת של הגיד?

מנהל פורום אורתופדיה