ניתוח סקוליוזיס - שנת-85

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/08/2002 | 14:18 | מאת: רונית בן דור

שמי-רונית, ואני כיום מתקרבת לגיל 30. בגיל 13 - אובחנה אצלי מין עצם בולטת בגב, ע"י אחות ביה"ס. יש לציין שבאותה תקופה הייתי מאוד רזה ונמוכה ע"פ אבחנת הרופא האורטופד: ד"ר סגל וד"ר סבטו מבלינסון, אובחנתי כסובלת מתסמונת מרפן. נעשה ניסיון טיפול בעקמת במכשיר מילווקי, למרות הטיפול במכשיר, העקמת הלכה וגברה. מצב בריאותי: בריא, לחץ דם תקין: 110/70 - הרופא כתב שאני גבוהה עם ארכנודקטיליה,וגמישות מפרקים, אופיינית למרפן עם חך גבוה ועמוק. הופנתי לטיפול: עקמת גבית גבוהה, ניכרת מחוליה גבית, חמישים לשתים עשר,של 60 מעלות, עם סיבוב חוליות +3. בדיקות מעבדה - ללא ממצא חריג. לאחר הכנה שבול מתיחת מיטה (קוטרל), יעוץ קרדיולוגי תפקודי נשימה ועוד - ב-19.11.85 - בוצע ניתוח איחוי חוליות, וקיבוע ע"י מוט הרנגטון, ומערכת ויסקונסון. המהלך לאחר הניתוח- שפורם ביום השביעי, בוצי קיבוע במחוך גבס(הקסליט). בצילום בקרב הושך תיקון העקומה ל-26 מעלות. כיום - אני עומדת ללדת - שבוע -35, ואני מעוניינת ללדת לידה בניתוח קיסרי - מתוך בחירה, - יש לציין שאני מאוד פחדנית, האם לדעתך- לאור מה שכתבתי- יתנו לי אפידורל?

לא מצאתי אף לא סיבה אחת להמנע מלתת לך זריקה אפידורלית במקרה שלך שהרי העקמת שלך הייתה גבית ולא נגעו באזור המתני. לידה נעימה וברוך הבא לרך הנולד

מנהל פורום אורתופדיה