שבר במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/08/2002 | 13:49 | מאת: דרורר

ד"ר לב אל אסא שלום אני בן 39 ולפני כיומיים עפתי יחד עם אופניי בירידה (לא תלולה במיוחד). בחדר מיון אובחן לי שבר במרפק ימין ,מייסון אחד. קבלתי מתלה ליד (ללא גבם או תחבושת )ומרשם לצפורל (יש לי שפושיפים בחלקי הגוף כולל במרפק) יש לי מס שאלות, 1. מה זה מייסון אחד? 2.תוך כמה זמן לערכתך המרפק יחזור לטווח תנועה מלא.? והאם הוא יהיה כפי שהיה או שיתכן ויהיו תופעות לואי? 3. תוך כמה זמן להערכתך, השבר יתאחה? 4 לשם מה המתלה והצורך לישון עם יד מורמת? 5. האם האנטביוטיקה שאני נוטל זה בגלל השפשופים או בגלל השבר? 6. מתי אני אוכל לשוב לשחות ? ומתי אני אעלה שוב על אופנייי??? 7. האם יש באמתחתך רעיונות חדשים להקל עליי ולזרז את החלמתי? יש לציין שאני חש באילו כאבים (אבל בהחלט נסבלים) ובעיה העיקרית שאני לא מסוגל לסובב את היד סיבוב מלא ,לא להחליף הילוכים , לא מסוגל לפתוח פקק (סיבובי ) של בקבוק שתיה וכד. תודה דרור

מה שנשבר אצלך זה ראש הרדיוס. הסווג של שבר זה הנו על שם "מסון" כשדרגה 1 היא הקלה ביותר : השבר הוא בן שני רסיסים בלבד ללא תזוזה עד כדי כך שלעיתים מחמיצים אותו בצילום רגיל. הטיפול המקובל כאן הוא שאיבת הדם מתוך המפרק הזרקה של חומר אלחוש מקומי ( עם או בלי אדרנלין) הפעלה של המפרק לראות אם התנועה היא חופשית ( התונעה הנבדקת כאן היא סבסוב של האמה. ) וקיבוע על ידי מתלה או סד גבס למספר ימים ואחר כך עוברים למתלה על מנת להפעילאת המפרק מוקדם ככל האפשר. יש לעקוב ולבצע צילום חוזר כעבור כשבוע מחשש תזוזה של השבר. זמן איחוי השבר הוא כ 3-4 שבועות. שיקום התנועתיות של המפרק לוקחה הרבה זמן לפחות 3 חדשים אם כי ניתן לחזור לפעילות גופנית כבר כעבור 6 שבועות. בדרך כלל גומרים עם מגבלה בסוף הישור של המפרק דבר שאין לו משמעות תפקודית.

מנהל פורום אורתופדיה