כאבים מאחורי הברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/08/2002 | 16:59 | מאת: המודאגת

שלום, לבעלי יש מדי פעם כאבים בחלק האחורי של הברך וגם בחלק הקדמי ללא קשר אחד לשני. צילומים ומיפוי עצמות לא הראו כל בעיה. האורטופד איבחן פיקות מעט נמוכות שאולי אחראיות לכאבים בברך הקדמית אבל לא ידוע בנתיים מה הגורם לכאב בחלק האחורי של הברך. האם יש לכם רעיונות ? מה ניתן לעשות, אולי CT ? תודה

השיטה המקובלת לאבחן מחלה היא קודם כל לחשוד בקיוה ואז לנשות לאשש חשד זה. כיצד חושדים? בודקים. סיפור המחלה והבדיקה הגופנית בעקבותיו נותנים כ 80 % מן האינפורמציה הדרושה לצורך איבחון. לפעמים עניין הבדיקה לוקח מספר פגישות ומה שלא נמצא במאי ימצא ודאי ביוני יולי.

27/08/2002 | 22:41 | מאת: סיגל

פיקות נמוכות מעידות על עיוות מסויים במבנה הרגל היינו זויות לא תקינות תיאום לא טוב של עצמות הירך והשוק! מצב כזה עסוי להוביל לקיצור של שריר ה-hamstring לכן כדאי לבעלך לעסוק בפיזיוטראפיה על מנת לחזק את שריר הארבע ראשי ולמתוח את ההמסטרינג בהצלחה !!

מנהל פורום אורתופדיה