דלקת בגיד קרסול שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/08/2002 | 13:49 | מאת: אורה

שלום רב, בימים אלו אובחנה אצלי, באמצעות אולטראסאונד שביצעתי בקרסול רגל שמאל, דלקת בגיד. רופא אורטופד מטפל נתן לי ויוקס (שלא עזר כלל ולאחר 3 כדורים הפסקתי) וכן למשוח הרגל בוולטרן. לצערי הרב הכאבים לא פוסקים, אני מדדה על הרגל, והרופא החליף לי התרופה בוולטרן כדורים עבור הדלקת. שאלתי היא האם אין טיפול יעיל יותר לדלקת, מדוע לאחר כ-4 שבועות שאני מורחת המשחה (כדורים אני לא לוקחת) אין מרפא עדיין והכאבים לא פוסקים כך גם הנפיחות, יורדת קצת אומנם, אך חוזרת שוב. אודה מאוד לתשובתך. בכבוד רב אורה.

הערך של משחות למינהן כשמדובר בדלקות גידים הוא מפוקפק מאד. אחד עקרונות הטיפול בגידים הוא מנוחה . סוג המנוחה או צורת מתן המנוחה תלוי בגיד . מסביב לקרסול יש 16 גידים והייתי ממש שמח לדעת על מי מהם את מדברת.

26/08/2002 | 10:15 | מאת: אורה

הייתי שמחה לענות לך אם היו אומרים לי. אך לצערי לא עדכנו אותי. מה שכן ההבחנה כבר אצל הרופא המטפל, אך הכאב הוא בגיד שמתחת לעצם הקרסול הבולטת שוב תודה על תשובתך.

18/07/2007 | 21:43 | מאת: עידן

שלום רב...! אני חייל והובחנה אצלי לפינ כשבעה חודשים דלקת בקרסול שמאל... פניתי לאורטופד והוא המליץ לי כדורים נוגד דלקת ו וולטרן למשך 10 ימים טיפול וזה לא עזר כלל.. ואני סוחב תדלקת הזאתי הרבה זמן ויש לי כאבים מאוד עזים לפעמים ואני לא יודע מה לעשות.. אודה מאוד לתשובתך...

מנהל פורום אורתופדיה