OCD

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/08/2002 | 11:36 | מאת: דודי

שלום רב, אני סובל מ OCD בקרסול בטלוס שמאל מזה כ - 9 שנים. בזמנו שוחררתי מהצבא בגלל הבעיה ואף הוצע לי לעשות 2 ניתוחים (אחד בחלק הפנימי ואחד בחיצוני כדי להיפטר מהכאבים), אבל ההסתייגות הייתה שאחוזי ההצלחה נמוכים ועדיף להמשיך לחיות כך עד שאיכות החיים תיפגע או שלא אוכל לדרוך על הרגל. שמעתי כי כיום מגדלים סחוסים במעבדה ומשתילים בחולים . מה המלצותיך בנדון ? איזה טיפול מומלץ ? כיום המצב כבר מתחיל מעט להתדרדר. בתודה.

למרבית הצער הניתוח עליו אתה מדבר אינו ישומי עדיין בקרסול מסיבות טכניות. יש שיטה נוספת הנקראית MOSAICPLASTY שבה מוציאים גלילים דקים של סחוס ועצם ממקום אחד ומשתילים ואתם במקום שני אך לא ידוע לי שהדבר נוסה בקרסול.

מנהל פורום אורתופדיה