היפראנטסי ב- STIR (?)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/08/2002 | 16:17 | מאת: דנה

שלום, 1. בעקבות בדיקת MRI שעשיתי לאיבחון גושים באזור המרפק, נכתב בדף הבדיקה שקיים מוקד קטן בשומן שהינו היפראנטסי ב STIR , וכי הוא עשוי להתאים לכלי דם מפותל. מה פירוש? 2. כמו כן נכתב שקיימות ספטציות עדינות באותו האזור. מהי ספטציה? תודה מראש. דנה. נ.ב. אני פונה אליך מאחר והמפגש הבא עם הרופאה האורטופדית שמטפלת בי נקבע לעוד זמן רב (כנהוג במדינתנו המפותחת...), ובינתיים כולי מלאה חששות מתוצאות הבדיקה. תודה שוב. דנה.

איני יודע מה זה היפראנטסי אבל אני מניח שהכוונה להיפרדנסיטי כלומר סמיכות יתר שנצפתה במקום מסויים בבדיקת MRI למרפק בפרוטוקול בדיקה שנקרא STIR ( איני זוכר בשביל מה עומדים ראשי תיבות אלו ) . הממצא נראה כמו כלי דם מפותל לפי דברי מפענח הצילום ומה שחשוב שאין זה גידול. ספטציות - מחיצות. באמת מגיע לרנטגנולוג מכה על הת... מה הוא לא יכול לכתוב מחיצות?

מנהל פורום אורתופדיה