כאבי כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/08/2002 | 22:01 | מאת: זיו

שלום רב, לאחרונה אני סובל מכאבים בכתף שמאל. הכאבים מופיעים לסירוגין. ממצאי בדיקת האולטרסאונד: גיד הסופראספינטוס -רבדים מסויידים נרחבים במירקם הגיד הגדול ביותר 1.2 ס"מ, וכן קטנים יותר. בסיכום נכתב: לא נצפה קרע ב-R/L CALCIFING TENDINTISמשמאל. מה משמעות הדברים הנ"ל(בעברית לעם) וכיצד ניצן לטפל בכך? בתודה מראש, זיו

תנועת פישוק הכתף (הרמה הצידה) מבוצעת על ידי שתי קבוצות שרירים האחת שנקראית שרוול המסבים מתחילה את הפעולה ואחריה מצטרף שריר שנקרא דלטואיד. במקרה שלך חלו בגיד של קבוצת שרוול המסובבים שינויים נווניים שמתבטאים בדלקת מקומית הבאה לידי ביטוי בכאב במיוחד בעת מתיחת הגיד ובשקיעה של מלחי סידן בתוך הגיד מה שנראה בצילום רנטגן. הטיפול מבוסס על תרופות נגד דלקת ( אם דרך הפה ואם בזריקה ישירות למקום) , פיסיותרפיה אלקטרותרפיה, גלי הלם חוץ גופיים וניתוח במקרה שכלו כל הקיצים.

מנהל פורום אורתופדיה