חשוב לשמוע דעתך , תודה.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/08/2002 | 19:42 | מאת: גיא

לד"ר אסא לב... יש לי בעיה ואני מאוד רוצה לשמוע את דעתך בעניין , היה לי שבר לפני שלוש שנים של הרדיוס הדיסטלי והסטילואיד האולנרי בשורש כף היד אם חיבור גרמי (תלישה) , אני סובל מכאבים חזקים מאוד ביד ויש לי גם הגבלה די רצינית בתנועה וסיבוב של המפרק כאילו , הרופא שראה אותי אמר לי " אין מה לעשות צריך לעשות ניתוח וזה רק הילך ויהיה רע יותר ( שינויים ניבוניים !?!) כי יש הצרה במרווחים בין הרדיוס ל... ו "אי סדירות משטח רדיאל קולנרי או משהו כזה" אני צעיר השאלה שלי מה זה אומר? האם כדי ללכת לניתוח? האם זה הכרחי ... ואם כן מה הסיכון בניתוח כזה והאם חייב לעשות אותו כדי לשפר את המצב שקשה לי איתו... חשוב- שלחתי לך גם מייל אם תוכל תסתכל בו חשוב... אלפיי תודות מראש. גיא

מצטער אבל איכות התמונות ששלחת אינה מאפשרתהתיחסות כך שנותרתי עם המילים. מדבריך אני "מפענח" כי בעקבות שבר של קצמה עצם הרדיוס מתחולל אצלך תהליך נווני בין עצם זאת לעצם הסירה -דהיינו נביקולר . המפרק המדובר היא המפרק הרדיונביקולרי. ושינוי זה גורם לכאב והגבלת תנועה. אם אמנם כאלה הם פני הדברים והכאב מפריע מאד וטיפול אחר לא עזר נותרת עם האפשרות של ניתוח. שים לב הניתוח אינו מוצע לך מחמת השינויים הנצפים בצילום הרנטגן אלא מחמת הכאב והסבל. אשר למהות הניתוח וסיכוניו ובכן יש לפחות שלשה ניתוחם אפשריים שהבחירה בינהם נעית תוך כדי לקיחה בחשבון את מידת הנזק הקיים, ואת הצרכים שלך מן היד. במידה שהנזק מוגבל רק לאזור קצה עצם הרדיוס אפשר להסתפק בניתוח של כריתת קצה ( הזיז הסטילואידי ) של הרדיוס. במידה והנזק נרחב יותר קיימות שתיאפשרויות האחת כריתה של שורת העצמות הקריבנית בשרש כף היד והשניה איחוי של המפרק.

23/08/2002 | 14:12 | מאת: גיא

תודה על ההתייחסות , אני אנסה לשלוח לך שוב באיכות טובה יותר אולי תראה, הבנתי שהניתוח שאמורים לעשות לי הוא - עצם הרדיוס (ע"פ דברי הרופא) גבוה יותר והוא אראה לי את זה בצילום וע"פ דבריו כל סיבוב של המפרק "זה נתקע.." כך שמסייפים אותה או מקצרים אותה קצת ואז זה אולי אפתור את הבעיה .. בנוסף הוא אמר שהוא עושה איחוי של המפרק . היה שבר של הרדיוס ושבר , ניתוק (תלישה) של הסטילואיד האולנרי (מה זה ד"ר?) ? השאלה היא אם מדובר רק בכאב והסבל אז אני לא חושב שכדי לי לעשות את הניתוח אם מדובר (גם ע"פ דברי הרופא) בשיחרור ההגבלה של הסיבוב והכיפוף וגם הכאב והסבל אז שווה לנסות , בכל מקרה הרופא אמר " לניתוח אין תעודת ביטוח..." כלומר אי אפשר לדעת מה יהיה ... בכל מקרה אני אנשה לשלוח שוב , תראה אולי זה יצא טוב יותר (דרך OUTLOOK ולא דרך HOTMAIL) . אני בדילמה קשה... כי האורטופד לא מסביר לי בדיוק מה הסיכון מה זה אומר ובכלל מה יש לי .. (הוא אמר לי לך ללמוד רפואה..) תודה שוב ...

מנהל פורום אורתופדיה