חסרה התייחסות רצינית לקרע בשריר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/08/2002 | 10:30 | מאת: tuvi

חרשתי את הפורום ולא מצאתי... וזה כנראה יעניין את כולם... למה זה קורה לפתע בגיל מתקדם (50) ? על מה זה מעיד? מה יהיו המיגבלות שלי ואיך להימנע מקרע נוסף? יש לי רקע ספורטיבי עם יכולת שמוש מרשימה בשרירי השוק ו... לפתע, בזמן מאמץ קל (יחסית) הוא נקרע? זה מאותת לא טוב... האם אני מתפרק??? זו לי הפעם השניה (ברגל אחרת, לפני 4 שנים) ולאור העצות הקודמות של אורטופד ("אין מה לעשות זה יסתדר") החלטתי הפעם לא ללכת... אבל... האם מעכשיו להפסיק ל'זוז' שלא יקרעו שרירים...? בתודה מראש, טובי

ראשית זה קורה גם בגיל צעיר יותר . הרקע לכךשזה קורה קשור אמנם עם הגיל בכך שהשריר מאבד עם הזמן חלק מיכולת ההתארכות שלו ובכך הוא מאבד גם חלק מיכולת ספיגת האנרגיה שהוא מבצע בעת נחיתה על קדמת כף הרגל. אני מניח שמדובר בקרע חלקי בלבד ( וזאת תוכל לדעת לבטחה רק אם תפנה לאורתופד) שאינו דורש טיופל של ממש ואז צדק האורתופד שלך בפעם הקודמת. אם , לעומת זאת מדובר בקרע שלם הטיפול הטוב ביותר הנו בניתוח. אשר למניעה ובכן ראשית זה הטיפול הטוב ביותר ולא קשה לעשותו על ידי תרגול יום יומי של מתיחות גיד אכילס.

ראשית זה קורה גם בגיל צעיר יותר . הרקע לכךשזה קורה קשור אמנם עם הגיל בכך שהשריר מאבד עם הזמן חלק מיכולת ההתארכות שלו ובכך הוא מאבד גם חלק מיכולת ספיגת האנרגיה שהוא מבצע בעת נחיתה על קדמת כף הרגל. אני מניח שמדובר בקרע חלקי בלבד ( וזאת תוכל לדעת לבטחה רק אם תפנה לאורתופד) שאינו דורש טיפול של ממש ואז צדק האורתופד שלך בפעם הקודמת. אם , לעומת זאת, מדובר בקרע שלם הטיפול הטוב ביותר הנו בניתוח. אשר למניעה ובכן ראשית זה הטיפול הטוב ביותר ולא קשה לעשותו על ידי תרגול יום יומי של מתיחות גיד אכילס.

22/08/2002 | 18:22 | מאת: tuvi

רוב תודות על התשובה המהירה אני מאמין שהקרע הינו חלקי. אני יכול להזיז את כף הרגל... אך בכ"ז אפנה לאורטופד אין ספק שמעבר להתייחסות רפואית, כמה מילים על סיבות לבעיה ועל דרכי מניעה מוסיפים אור רב ואכן יהוו עניין לפונים רבים, כמוני בתודה טובי

מנהל פורום אורתופדיה