הסתיידות גידים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/08/2002 | 22:44 | מאת: ענת

המכתב יצא די ארוך, מקווה שלא אלאה אותך יתר על המידה : אימי בת ה- 62 היתה מעורבת בתאונת דרכים לפני כשנה וחצי בה קיבלה מכה מאוד חזקה באזור החזה והכתף של צד שמאל. במיפוי עצמות התגלו 4 שברים בצלעות ושבר בעצם בית החזה. לאחר שהכאבים לא פסקו, אלא אף הלכו והתגברו, נשלחה אימי לפני כחצי שנה למיפוי נוסף בו התגלה שהשברים עדיין לא התאחו. מאז המצב רק החמיר וכיום היא אינה מסוגלת לבצע פעולות פשוטות עם יד שמאל. הפעולות מלוות בכאבים עזים בכתף ויד שמאל. לאחר תלונות ממושכות נשלחה אימי סוף סוף לאולטרה-סאונד של הכתף והיד ואז התגלו הממצאים הבאים (אני מקווה שהבנתי את כל הכתוב) : "בדיקת סונר כתפיים : בכיפת הכתף באזור הגיד סובסקפולריס מודגמת. הסתיידות גסה גדולה בלתי אחידה בגודל 18 מ"מ. severe clacific tendinitis , אין עדות לנוזל במורסה". האורתופד, שמשמש כרופא מחליף לאורתופד שטיפל באימי בשנה וחצי האחרונות אך יצא לחופש, טען שזה מסובך מדי ושעליה לחכות עד שהרופא המטפל שלה יחזור (שזה יקרה רק עוד שבועיים). בכל מקרה, לדעתו עליה לקבל זריקות קורטיזון. חשוב לציין שלאחר בדיקה של צפיפות העצם לפני כשנתיים, אימי נוטלת פוסילן וויטמין D וכפי שקראתי אף בפורום שלך, קורטיזון עלול להחמיר את המצב. אודה לך מאוד אם תוכל לחוות את דעתך.

אמך סובלת מדלקת עם הסתיידות של גידי קבוצת השרירים הנקראית "שרוול המסובבים" . עלי לציין שיש לי קושי מסויים עם האיבחון שנתת ונראה לי שהמאבחן התבלבל בשמו של השריר שכן שרירי הסובסקפולריס נמצא קדמית לראש עצם הזרוע ולא ב"כיפת הכתף". הטיפול . חשוב לזכור שעצם נוכחותהסידןבצילום אינה מצביעה עלכך שהוא האשם בכאב שכן כאבים עקב דלקת גידים קורים לע"ק ועפ"ר ללא הצטברות סידן ולעומת זאת מידי פעם רואים אנו גושי סידן ללא כאב. אין שום קשר בין אוסטאוופרוזיס לממצא של הצטברות משקעים שלמלחי סידן ברקמותרכות סמוך לכתף. זריקה מקומית של סטרואידים יכולה להביא להקלה רבה ולעיתים קרובות ואין בה סכנה של החמרת האוסטאופורוזיס. טיפולים אפשריים אחרים הנם פיסיותרפיה עם אלקטרותרפיה (בעיקר אולטרהסאונד ) , גלי הלם חוץ גופניים , וניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה