קרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/08/2002 | 11:52 | מאת: רונן

לפני כשנתיים עברתי תאונת דרכים וכתוצאה מכך נגרם לי שבר מסוג "פילון"(?). השבר התאחה אך עדיין ישנם כאבים בהליכה. נאמר לי כי הסחוס בקרסול הולך ונשחק ולכן הפיתרון היחידי הוא קיבוע הקרסול. האם באמת זו הדרך היחידה לפיתרון הבעיה? האם לא ניתן כיום להחליף את הסחוס הפגום?

לא ניתן להחליף את הסחוס הפגוע בקרסול סחוס חדש. מה שכן ניתן כיום הוא לבצע החלפה של המפרק במפרק מלאכותי. יש כיום בשוק לפחות שני מפרקים מלאכותיים של קרסול שהוכיחו עצמם. עם זאת ההחלטה מה לבחור איחוי או מפרק מלאכותי דורשת שיקול דעת מעמיק.

24/08/2002 | 19:04 | מאת: רונן

לפי מה שקראתי באינטרנט מפרקי הקרסול התחליפיים אינם עמידים לאורך שנים רבות. הממוצע הוא כ-10 שנים. האם זה נכון?

מנהל פורום אורתופדיה