פריקות כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/08/2002 | 22:17 | מאת: עופר

שלום רב ! לפני כ-7 שנים פרקתי כתף בפעם הראשונה בחיי.שנתיים לאחר מכן ארעה הפריקה השנייה. מאז ישנן פריקות חוזרות כפעם בחודש , אפילו במהלך שינה . קליקים בכתף כל הזמן בתנועות חדות. בצילום כתף רגיל ו-US כתף לא נמצא דבר. אילו בדיקות /צילומים נוספים ניתן לבצע ע"מ לאתר את הגורם/הבעיה ???? המליצו לי על CT AROGRAMA, האם מספיק או יש בדיקות נוספות??? תודה.

15/08/2002 | 15:28 | מאת: דר' אסא לב-אל

אינני סבור שיש צורך בצילומים נוספים. בדיקה גופנית טובה וצילום קדמי כשהכתף בסיבוב פנימי ובנוסף צילום אקסיאלי וצילום במנח שנקרא "וסט פוינט" הנם כל מה שבאמת נחוץ בכדי לקבל החלטה טיפולית הולמת. כל שאר הבדיקות הנן לצר ךאקדמי בלבד.

מנהל פורום אורתופדיה