נימול ביד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/08/2002 | 16:55 | מאת: שאול

אני מרגיש מפעם לפעם לזמנים קצרים תחושת נימול ביד ימין הדומננטית ( בכל חלקי היד לא רק בכף היד). התחושה מופיעה ללא מאמץ מיוחד או תנועה מיוחדת וזה לא מופיע בלילה. בדיקות EMG לבעיה שרירית או הולכה עצבית לא מצאו דבר. מה יכולה להיות הסיבה ומה עושים הלאה? גילי 55 בתודה

ראשית יש למקם את התחושה שלהנימול האם היא קדמית ( בצד של כפ היד) או אחורית ( צד של גב כף היד) חיצונית ( צד האגודל ) או פנימית ( צד הזרת. ) האם היא מתחילה מן הכתף או מאמצע הזרוע או מן המרפק או מן האמה וכו'.

15/08/2002 | 07:40 | מאת: שאול

תחושת הנימול היא אחורית צד הזרת ומתחילה מן המרפק. מה האפשריות ומה כדאי לעשות?

מנהל פורום אורתופדיה