צפיפות עצם והרמת משקולות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/08/2002 | 16:51 | מאת: שאול

אני מתלבט האם מותר לי להרים משקולות של 4 קג בכל יד לצורך יצירת עומס על העצם. החשש הוא שאולי זה יגרום לדיחסת העצם ולהפסד קומה או נזק לעצמות כלומר להזיק יותר מאשר להועיל. גיל 55 צפיפות עצם בעמוד השידרה T -2.6 , L1 4 0.804 L4 0.737 בירך T=-0.9 BMD=0.894 האמת שאנ עושה זאת כבר שנתיים אבל אין לי תחושה כמובן לתהליכים פנימיים. בתודה מראש

החזקת משקלות במשקל כולל של 8 ק"ג יוצרת עומס קטן יותר על חוליות עמוד השדרה מאשר כפיפה לפנים והרמת חפץ שמשקלו כ 3 ק"ג.

15/08/2002 | 07:36 | מאת: שאול

תודה על התשובה. אחדד את שאלתי: האם תוכל להמליץ על תרגיל ליצירת גירוי מכני על חוליה L4 שבה צפיפות העצם היא L=0.373? בתודה מראש

מנהל פורום אורתופדיה