דלקת בגיד כף היד לאמי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/08/2002 | 15:18 | מאת: מאי

לד"ר שלום רב, לאמי בת ה-55 אובחנה דלקת בגיד בכף היד. מבדיקה עם רופאת המשפחה הומלץ על חגורה המקבעת את מפרק כף היד, לצערי זה לא הועיל אמי ממשיכה לסבול (ויחד איתה גם אנחנו הילדים) מכאבים בלתי נסבלים ואי תפקוד בכף היד. שאלותי הם: 1. אמי היא בחורה בריאה ללא כל מחלות או בעיות מהו הגורם לדלקת בגיד כף היד שממנו היא כל כך סובלת? 2. מהו הטיפול לריפוי הדלקת בגיד מלבד החגורה המקבעת? (אנחנו בשנות ה-2000 צריך להיות משהו שירפא זאת לא?) תודה מראש על תשומת הלב, מאי - הבת המודאגת.

10/08/2002 | 15:51 | מאת: דר' אסא לב-אל

ראשית חשוב לדעת על איזה גיד מדובר. מכיון שאיני יודע אענה באופן כללי. הטפול בדלקת גידים כולל א. מנוחה (כמו סד או חגורה ) . ב. תרופות נוגדות דלקת. זריקות שלסטרואידים למעטפת הגיד . ד. ניתוח לשחרור הלחץ על הגיד על ידי המעטפת שלו. לע"ק די בחלק מן הצעדים ולעיתים יש לנקוט בכולם.

10/08/2002 | 21:55 | מאת: מאי

לד"ר לב שלום רב, ראשית תודה רבה על התייחסותך. לשאלתך - מדובר על דלקת בגיד של הבוהן כלפי מטה. אני מקווה שמידע זה יספיק לתשובה ספציפית יותר. שוב תודה מראש על תשומת הלב - מאי.

מנהל פורום אורתופדיה