דיסק בין חוליתי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/08/2002 | 23:15 | מאת: אמיר

אני נכה של משרד הביטחון משנת 1994 בגין 3 פרצי דיסק בחוליות לומבריות, (משרד הביטחון נתן לי אחוזים נמוכים) . בשנת 1997 עברתי תאונת דרכים ,בצילום c.t.ו- M.r.i ,התגלה עוד פרצית דיסק בגב גם הוא בעזור הלומברי . לאחר .c.t חוזר שבוצע בשנת 1999 אותו דיסק התגלה כדיסק ניווני . שאלתי אליך הינם: 1. האם ניתן לקשר את הדיסק לתאונת הדרכים ,ולא לנכות של משרד הביטחון? 2. האם על פי השאלה של המרחקים ניתן לקשר את הדיסק לתאונה? 3. לפי מאמר שקראתי בפורום נאמר שדיסק ניווני יכול להיגרם כתוצאה מחבלה או כתוצאה מדלקת , האם הדיסק יכול להגרם כתוצאה מאי תיקון הטראומה ( טראומה כוונתי לתאונת דרכים)? 4.האם ע"פ שאלת סדקים ב-AF ועל הידי כך התקדמות ה-NF ל-AF ,אפשר ליחס את הדיסק לתאונה או לנכות בעבר. 5. הכיצד יכולים להגרם פרצי דיסק ? 6. אני מעוניין לעסוק בספורט אגרוף תילאנדי +קרטה ,האם אני לא יעשה נזק לגב? אבקש את עזרתך לשאלותי אלו בכדי לדעת העם כדי לתבועה את משרד הביטחון על הדיסק הזה או האם כדי לתבועה את חברת הביטוח. אודה לך באם תוכל לענות לי בהקדם. אמיר

08/08/2002 | 13:52 | מאת: דר' אסא לב-אל

1. לא ניתן לענות עלכך תשובה נחרצת משום ש: א. אין מחלה הנקראית "פריצת דיסק". מה שיש זה גנשת או כאב גב תחתון או סכיאטיקה עם או בלי ממצא חולני בבדיקות דימות כמו מ.ר.י או ט.מ (CT) הממצא בבדיקות דימות, ככל שהדברים אמורים בדיסקוס בין חולייתי, יכול להיות שינוי צורת הדיסק - כמו בלט פריצה או נידוח ו/או שינויים נווניים. הנקודה החשובה כאן היא האם מדובר על יחידה קלינית הכוללת סיפור מחלה, ממצאי בדיקה גופנית וממצאי בדיקות עזר ואם כן האם יחידה זאת הופיעה בסמיכות זמנית הגיונית שניתן לקשרה לתאונה ב. בלמעלה מ 50% מאנשים שאינם סובלים ממחושי גב מוצאים בבדיקות כמו מ.ר.י כי יש להם בלט ו/או פריצת דיסקות. 2. מהי שאלת המרחקים 3. דיסק נווני נגרם מנוון ולא מחבלה או דלקת. 4. מהי שאלת הסדקים ב AF . מהו AF ומהו NF 5. מחלת דיסק - לפי הדעה המקובלת כיום היא א. בעלת אופי גנטי כלומר ברקע עומדת חולשה מסויימת של הסיבים הקולגניים האחראים לחוזקו של הדיסק. ב .קשורה להשפעות מכניות על הדיסק. ג היא תהליך מתקדם המסוווג כתהליך נווני שבו עקב השפעות סביבתיות נפרם המרקם של מעטפת הדיסק עד כדי הופעת סדקים וחורים עם דליפה של חמרים רעילים מתוך הלשד של הדיסק לפריפריה שלו שם יש חיישני כאב ואף פגיעה של חמרים רעילים אלו בשרשי עצבים . המשך התהליך יכול להיות שינוי בצורת הדיסק מה שנקרע בלט או פריצה. 6. הכל תלוי בחכמת המעשה.

מנהל פורום אורתופדיה