השתלת ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/07/2000 | 15:41 | מאת: אמי ארנון

בעתון ידיעות אחרונות לפני כ-10 ימים הופיעה כתבה על השתלת ברכים וחזרה להליכה תוך 24 שעות. האם ראיתם או שמעתם על כך . המדובר שם שזה נעשה באנגליה . יש לי את התבה אבל לא ניתן לצרף אותה כאן בברכה אמי ארנון

17/07/2000 | 21:17 | מאת:

אמי שלום רב. הכתבה עוסקת בניתוח שבו משתילים חצי ברך כלומר מחליפים את המשטח המפרקי של צד אחד בלבד ( צד חיצוני או צד פנימי ) של הברך בניגוד לניתוח היותר שכיח שבו מחליפים את כל הברך. גם לאחר הניתוח הגדול מתחילים ללכת מיד לאחר הניתוח אבל החלפת צד אחד היא כמבון ניתוח קטן יותר עם חתך קטן יותר ותהליך שיקומי קל יותר. הניתוח אינו חדש וגםבארץ יש העושים אותו כבר שנים רבות. הבעיה העיקרית היא שמדובר בניתוח שהאינדיקציה לו היא די נדירה והחברות המיבאות ציוד רפואי לא מתלהבות ליבא את המכשירים ארצה מחמת צפי לשימוש מועט יחסי. בברכה דר' א. לב-אל

18/07/2000 | 13:00 | מאת: אמי ארנון

דר' לב-אל שלום מה שראיתי הוא התלפת ברך שלמה כלומר : רפוד על החלק התחתון עשוי כרום . עליו מישא פוליטילאן ועלין חלק בצורת ר הפוך המוברג לעצם התחתונה. אם תתן לי אימייל שאוכל לצרף קובץ או כתובת - אוכל לשלוח את הכתבה . תודה אמי ארנון 08-8591407

18/07/2000 | 13:01 | מאת: אמי ארנון

סליחה טעיתי ה-ר ההפוכה מוברגת לעצם העליונה כמובן . אמי ארנון