דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/08/2002 | 18:13 | מאת: ניטל

שלום. האורתופד שלי שלח אותו לבדיקת C.T. לאחר שהיו לי כאבים ברגל ימין. מהבדיקה לא נמצאו פגמים אך הרופא אמר שהוא בפירוש מזהה דיסק מהצילומים. יש לי כמה שאלות: 1) "דיסק" הכוונה ל "פריצת דיסק"? 2) כבר כשבוע כואבת לי הזרוע ביד ימין האם זה קשור? 3) האורתופד שלח אותי לפיזיוטרפיה . האם זו השיטה הטובה ביותר? 4) האם הדיסק יכול לצאת יותר או הכאבים יכולים להחריף? ואם כן מה לעשות כדי להימנע מכך בתודה מראש

דיסק או דיסקוס הנו מבנה נורמלי שקיים בין החוליות ויש לו תפקיד חשוב של בלימת זעזועים. יש בגופנו 24 חוליות שבינהם יש 22 דיסקים ( בין חוליות הצואר הראשונה והשניה אין דיסק) כך שמי שאומר יש לך דיסק טועה שכן יש לך 22, אבל בסלנגית מתכוונים לומר " יש לך מחלת דיסק " . מחלת דיסק יכולה לבוא לידי ביטוי בצורות שונות בין השאר בכאב בלבד ללא ממצא בCT או בשינויים בצורת הדיסקוס כמו בלט או פריצה. אין קשר בין כאב היד כאב הרגל. פיסיותרפיה ה אינה שיטה טובה לטפל במחלת דיסק . היא טובה לטיפול בכאב גב מסיבות אחרות . אין קשר ברור בין חומרת הכאב ומידת הבליטה של הדיסק.

08/08/2002 | 16:21 | מאת: ניטל

תודה רבה. אז מה אני אמורה לעשות? האורתופד שלי הפנה אותי לפיזיוטרפיה. ואם לא פיזיוטרפיה אז מה אני צריכה לעשות? ובכלל איך אני מקבלת יותר מידע? תודה

מנהל פורום אורתופדיה