גידול במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/08/2002 | 05:22 | מאת: איה

רציתי לדעת עד כמה נפוצים גידולי עצם ממאירים באזור המרפק? קראתי באתר באינטרנט כי רוב גידולי העצם מתרכזים בירך/ברכיים/עצמות רגליים/עמוד שידרה. המרפק לא הוזכר. האם זהו אזור "נדיר" לגידול ממאיר בד"כ? האן ניתן לזהות גידול בצילום רנטגן רגיל? יש לי תור לאורטופד רק בעוד שבוע ואני דואגת. תודה.

05/08/2002 | 14:42 | מאת: דר' אסא לב-אל

גידולי עצם באזור המרפק הנם בהחלט נדירים יחסית למקומות אחרים כגון סביב הברך סביב מפרק הירך ואף סביב לכתף . האיבחון של גידולי עצם מתחיל בצילום רנטגן אך איבחון סופי ומלא דורש עיבוד הכולל לפחות מ.ר.י ובדיקה היסטולוגית.

מנהל פורום אורתופדיה