החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/08/2002 | 00:19 | מאת: סמואל סילביו

שלום רב אני בן 43 לפני כ 10 שנים שברתי את מפרק הירך ובנוסף התפתחה במקום תופעה של "איחוי יתר", כלומר הגוף המשיך לבנות עצם מעבר לנדרש. כתוצאה מכך מפרק הירך "נעטף" בשכבות של עצם אשר מנעו כל תנועה של המפרק. מכיוון שהפרק "התקבע" בזווית מאוד לא נוחה, עברתי ניתוח שבו עצם ה"פימור" נחתך וקובע מחדש בזוית מתאימה יותר לתפקוד סביר. בזמנו נאמר לי שהשתלת פרק מלאכותי לא מבוצעת בגיל זה אלה עלי לחכות לגיל מתאים. א. מהו הגיל ה"מתאים" ? ב. האם זה אפשרי במקרה שלי ?

05/08/2002 | 14:16 | מאת: דר' אסא לב-אל

הגיל האידיאלי לניתוח החלפת מפרק הוא 60 ואילך אך הניתוח מבוצע כיום בגילים צעירם הרבה יותר כולל גילך. לעניין האפשרי כאן עלי לראות צילום רנטגן.

מנהל פורום אורתופדיה