פיענוח סריקה ממוחשבת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/08/2002 | 21:43 | מאת: שלומי

הסריקה בוצעה בהגדלה ובחתכים דקים וצמודים בזוית המקבילה למרווחים הדיסקליים הבין חוליתים בגבהים sacrum L3- S1 בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם. אין עדות להצרות גרמית של התעלה או לשינויים ניווניים במפרקים הפאצטליים. סריקה L3-L4 סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי. סריקה L4-L5 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על קידמת השק הדורלי. סריקה L5-S1 בקע דיסק אחורי ימיני עם לחץ על שורש ימיני של S1. עד כאן ההבחנה ועכשיו לשאלותי: 1. נכון להיום אני סובל מכאב המוקרן לרגל ותחושה של נימלול ברגל שמאל ורציתי לדעת מה מקור הכאב? 2. מה ההשלכות לממצאים אלו ואם יש השלכות כלשהן? 3. אני עובד בעבודה פיזית האם יש לכך השלכות? בתודה מראש

05/08/2002 | 11:51 | מאת: דר' אסא לב-אל

מקובל כיום לחשוב שסיבת הכאב הקשור למחלה של דיסקה בין חולייתית אינו שינוי צורת הדיסק דווקא אלא דליפה של חמרים רעילים מתוך הלשד של הדיסק. שינוי הצורה של הדיסק כמו בלט או פריצה הנו עדות לכך שדופן הדיסק ניזוקה. ההחלטות הקשורות בהמשך הטיפול בך אינן נגזרות מממצאי הבדיקה אלא קודם כל מן המצב הקליני כלומר מידת הסבל שלךוידת המגבלה הקיימת על יולתך לעבוד ולפקד ואף לנות מן החיים. ההחלטות יכולות להיות א. לא לעשות שום דבר. ב. להעזר בתרופות נגד כאב. ג. ב+תרופות נגד דלקת. ד ב+ טיפול ידני כמו פיסיותרפיה או כירופרקטיקה. ה. פעולות גופני אארוביתסדיקה ו חיזוק שרירי הגוו. ו. זריקות אפי דורליות. של סטרואידים.. ז. חימום הדיסק. ח.שאיבת הדיסק . . ט. ניתוח

מנהל פורום אורתופדיה