ציסטה ע"ש טרלוב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/08/2002 | 20:25 | מאת: מוריס

רופא מכובד, בשבוע שעבר עברתי בדיקת סיטי, עמוד שדרה להלן ציטוט הרופאה הבודק לגבי S1 - L5 : "גופי החוליות ללא סטיות. הנקבים הבין חוליתיים חופשיים. בלט כללי של הדיסקית. אין עדות להיצרות התעלה הגרמית. מלאות ריקמתית באספקט אחורי ימיני לתעלה בגובה S1 עם הרחבה של הגובה הזה ואריזות לחץ בקשת אחורית של S1 קרוב לודאי ציסטה ע"ש טרלוב." אני מבקש הסברכם לתיאור הנ"ל ומשמעותו מבחינה רפואית וכן דרכי הטיפול. אודה לכם על תשובה מפורטת ומהירה, בהוקרה , מוריס

ציסטה על שם טרלוב (TARLOV ) הנה ציסטה ( שלפוחית ) היוצאית משרש עצבי בדרך כלל שורש באזור הסקרלי של חוט השדרה. עפ"ר היא אינה גורמת כאב .לעיתים היא מלווה במחושי הדומים למחושים הקשורים במחלה של דיסקה בין חולייתית. במקרה שלך הציסטה לוחצת על קשת החוליה וגורמת- לדעת המפענח של הצילום - לארוזיה או שחיקה של העצם.

מנהל פורום אורתופדיה