אמי בת ה-80

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/08/2002 | 21:52 | מאת: גוגי

סובלת מסוכרת,יל"ד,עברה צינתור לפני 5 שנים,כיום סובלת מכאבים חזקים מאד בכל אזור האגן הימני,כתוצאה מכך גם צולעת במקצת,נעזרת במקל הליכה,נשלחה לצילום רנטגן של פרק ירך ימין והממצא כדלקמן:ראש הפרק שמור,היצרות ניכרת של המרווח הפירקי מלווה בשינויים פריארטריטים בצוואר ראש הפרק,והשאלה שלי היא אם המצב מחייב ניתוח,והאם הניתוח קשה לגילה ומצבה הבריאותי,או שיש דרך אחרת לפחות להוריד את הכאבים שמדי פעם הם חזקים מאד ולא נסבלים,תודה על התשובה בפורום,גוגי

הסיבה היחידה לעשות ניתוח היא הכאב ולכן רק סבתך יכולה לדעת אם יש מקום לכך או לא. ניתן להקל על הכאב על ידי שימוש בתרופות השונות למטרה זאת . הניתוח אינו ניתוח קטן אך מטבעם של דברים הוא נעשה לעיתים קרובות אצל קשישים שחלק גדול מהם סובל מסכרת ויתר לחץ .

מנהל פורום אורתופדיה