בעיות ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/08/2002 | 15:52 | מאת: יוסף

שלום רב, אני בן 40. בזמן שרותי בצבא סבלתי מבעיות בברכיים ואף הורד לי על כך פרופיל. מאז לא סבלתי מהברכיים. כיום אני משחק פעם בשבוע כדורסל, ולפני כשבועיים בזמן המשחק הרגשתי כאבים עזים בברך. כעבור כמה ימים זה חלף. האורטופד שלח אותי לצילום שבתוצאתו רשום: שינויים אוסטאו-כונדרוטיים ב- PATELLA וב - FOSSA INIERCONDYLARIS . אודה לך אם תוכל להסביר לי במה מדובר והאם אני יכול להמשיך לשחק כדורסל. הרבה תודות

יש מחלה שנקראית OSTEOCHONDRITIS DISSICANS . היא מופיע במפרקים ופוגעת בסחוס המפרקי ובעצם הסמוכה לו. נוצר אזור מוגבל שנראה כמו שבר של אזור מוגבל במשטח המפרקי בגודל של מספר מילימטרים בדרך כלל עד 15 מ"מ בקוטר. המיקום השכיח בברך הוא בצד של אחד הכרמיזים (קונדילים ) של צעם הירך ורואים אותם טוב בצילום המכוון להדגמת הגומה שבין הכרמיזים או בלעז( פוסה אינטקונדילרית ) . אשר לשאלת הכדורסל במידה ואין לך כאב המשיך לשחק אם יש כאב התיעץ עם אורתופד שיבחן את הצילומים.

מנהל פורום אורתופדיה