בעית ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/07/2002 | 21:46 | מאת: יואב

שלום ד"ר, ב- מיפוי עצמות שעשיתי אובחנו הדברים הבאים: בברכיים: משמאל - קליטת יתר פסית קלה בגבול הקונדילרי לטרלי טיביאלי אחורי, הגובלת במשטח המיפרקי ובראשי הפיבולה לשלול שינויי סטרס/טראומה. פרט לכך קליטת יתר גם באספקט הקונדילרי מדיאלי קידמי של הטיביה להדגשת המשטח המפרקי , על אותו הרקע ככל הנראה. בכפות הרגליים: בקרסול מימין - קליטת יתר באיזור המאולוס הטיביאלי מדיאלי וכן בחיבור הטלוקלקנאי באותו צד - השינויי על רקע סטרס וכד' ככל הנראה לקורלציה קלינית. אשמח לדעת מה זה אומר. כמו כן, אני עומד לפני גיוס , ואני מעוניין לדעת האם מצב זה ישפיע על הפרופיל הרפואי שלי. בתודה, יואב.

בדיקת מיפוי עצמות היא בדיקה רגישה מאד ולכן הרבה פעמים עולי בה ממצאים שאין הסבר מכיון שאינם מתאימים לתמונה הקלינית דהיינו סיפור המחלה וממצאי הבדיקה הגופנית. גם כאן ללא התמונה הקלינית אין לממצאים שהבאת משמעות עצמאית.

מנהל פורום אורתופדיה