OCD קרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/07/2002 | 21:30 | מאת: עדו

ד"ר שלום, אובחן אצלי OCD of Left Talus לפני כ- 4.5 שנים. לפני כ- 4 שנים עברתי ניתוח ראשון שבו רק ניכנסו וניקו דלקת מהאיזור, לאחר שראו התאחות טובה מסביב ולא רצו לשבור את העצם בשביל לגלות אם מתחת יש בעיה. כשנה לאחר אותו ניתוח התברר שמתחת לעצם הבעיה נשארה ועדיין סבלתי ממנה. לפני כשנה עברתי ניתוח שני שבו שברו את העצם על מנת להוציא את חתיכת הסחוס השבורה ועשו שברים קטנים על מנת לעודד צמיחה מחודשת. עברתי טיפולי פזיוטרפיה ממושכים לאחר הניתוח, ולאחר שיפור מעודד חלה החמרה במצבי והכאבים התגברו וב- CT שנעשה לאחרונה התברר שהכאבים מהם סבלתי נובעים עדיין מ- OCD, ולכן ככל הנראה אאלץ לעבור ניתוח נוסף בדומה לניתוח השני שעברתי. השאלה שלי, היא מה זה בדיוק OCD? מהי האפשרות שניתוח נוסף יפתור את הבעיה שהניתוח האחרון לא הצליח לפתור? והאם ישנה דרך אחרת לפתור בעיה זו? תודה רבה, עדו.

OCD= OSTEOCHONDRITIS DISSICANS זה פגיעה במפרק המתבטאית במעין שבר של הסחוס והעצם הצמודה אליו. אין למעשה טיפול ממש טוב במחלה זאת. אם היתה דרך אחרת היו כבר מציעים לך.

מנהל פורום אורתופדיה