שבר שורש יד-לד"ר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/07/2002 | 01:07 | מאת: גיא

לד"ר אסא לב שלום , כתבתי לך שאלתי לפני שלושה ימים וענית לי אך לא ידעתי את סוג השבר ודיברנו לגבי ניתוח שצריך אולי לעשות אז השאלה אחרי הבירור היא- ע"פ דברי האורטופד - "שבר רדיוס גיסטלי בציר יס , והצרות המרווח בין עצם הרדיוס לעצם הסירה" והגבלה בכיפוף וישור ו " ספופינציה ופריציה 20 " זה בגדול הבעיה בשורש כף היד במדוייק - מה זה ? האם זה בעיה רצינית ?(בהתחשב שעברו שלוש+ שנים מאז השבר? , הרופא שבדק אותי אמר לי שיש צורך בניתוח( אם זה מציק וכואב)האם יש צורך בניתוחים או שזה יכול לעבור או להשתפר משמעותית גם בלי זה? (והאם זה משמעותי בכלל (כי לי זה ממש מפריע) ? ) ומה עיניינים אם העסק הזה ביד שלי? אודה מאוד על תשובה , תודה רבה מראש ד"ר.

ובכן היצרות המרווח בין עצם הרדיוס לעצם הסירה מעידה כי יש שם תהליך של שחיקת הסחוס המפרקי מה שגורם לכאב שילך ויחמיר עם הזמן . קשה לנבא עד כמה הדבר יחמיר אך הפתרון במקרה לכאב מצמית שמונע תפקוד הוא אמנם ניתוח ועל כך כבר דיברנו

מנהל פורום אורתופדיה