בלט...

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/07/2002 | 11:18 | מאת: אחות מודאגת

ד"ר אסא לב-אל שלום! אני באמת מקווה שתוכל לעזור לנו. אז ככה: אחותי רקדנית בלט (בת 16), ויום אחד במהלך ריקוד תקף אותה כאב גב חמור. היא עברה בדיקות שונות וכן בדיקת CT. אני ארשום כעת את ממצאי בדיקת ה CT : הבדיקה בוצעה בחתכים מקבילים למרווחים הבין חולייתים. במרווח L3-L4: בלט דיסק אנולוס מזערי ללא סימני לחץ על השק הדורלי. במרווח L4-L5: בלט הקיפי מינמלי ללא סימני לחץ על השק הדורלי. במרווח L5-S1: בלט דיסק היקפי ומרכזי עם סימני לחץ קל על השק הדורלי. פרט לכך- פרגמנטציה של הלמינות עם לגמנטום פלבום מסוייד בגובה S1-L5. (בהמשך מצויין כי מבנים שונים תקינים). לקחנו את אחותי לאורתופד מומחה, שלא כ"כ התייחס לאבחנה זו וטען שהיא לא מדוייקת. הפרופסור איבחן כי המבנה של החלק המקשר בין החוליות הוא בעל מבנה זוויתי לא רגיל- דבר מולד. הוא הוסיף כי הפתרון הוא ניתוח, דבר שהרתיע אותנו מאוד. שאלותי הן: *אם הדבר מולד, איך ייתכן שהכאב הופיע בפתאומיות? (עד עכשיו היא לא סבלה כלל מכאבי גב). *האם היא תוכל להמשיך לרקוד? (הפרופסור אמר שכן, אבל לא נראה נלהב מהרעיון...) *האם הניתוח הוא אכן הפיתרון היחידי, והאם זהו לא גיל צעיר לנתח, והאם תוכל להמשיך לרקוד לאחר הניתוח? מצטערת על אורך השאלה, אבל אנחנו באמת מודאגים מאוד. נשמח לשמוע עצות בעניין. המון המון תודה!!!!

ובכן אין לך דוגמא יותר טובה לאימרה אין "מראה עיניים כמהלך נפש". מתוך ציטוט הכתוב בתאור הבדיקה איני למד בעצם כלום ועוד פחות מההסבר שקבלת מן האורתופד. יש כלכך הרבה סיבות אפשריות לכאב גב שזה יהיה פשוט לא לענין לתת לך עצה . הדבר הטבעי ביותר מבחינתי לעשות הוא כמובן להזמינך ולהראות את הצילומים אך זה "אופרה אחרת "

מנהל פורום אורתופדיה