avn-שאלות...

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/07/2002 | 03:19 | מאת: ליאת

דוקטור אסא א.ל שלום רב! אמא שלי סובלת מ-avn מזה 5 חודשים לא התפתחו שברים אך יש כאבים חזקים והגבלת תנועה.שמעתי שיש אפשרות לטפל בחדר לחץ אטמוספרי מה זה אומר האים זה אפקטיבי בשלב זה למי זה מתאים ואיך אפשר לברר על זה.? במידה וסובלים מהמחלה בפרק זמן כזה (5 חודשים) האים יש סיכוי שהדבר יחלוף ללא פגיעה קריטית(לבנתים אין שברים אלא רק נראו ריכוזי יתר במיפוי באיזרים רבים ומשמעותים בגוף)? הערה : תודה על התשובות המהירות המובנות והמפורטות -זה מאוד עוזר לנו ! ליאת.

26/07/2002 | 10:55 | מאת: דר' אסא לב-אל

הטיפול בתא לחץ לAVN הנו ניסיוני עדיין ונעשה כחלק מעבודת מחקר שתכליתה לברר את יעילותו. פרטים תוכלי לקבל אצל דר' יהודה מלמד המנהל את הפרוייקט בבי"ח אלישע בחיפה. מחלת הAVN היא מחלה מוגבלת בזמן וסופה של העצם שמתה שהיא מולפת עלידי עצם חדשה. הבעיה היא במפרקים שבהם שינוי צורת העצם כתוצאה מהמחלה מביא לשינוי צורת המפרק ועמו פגיעה בתפקוד המפרק ואוסטאוארטריטיס משנית.

מנהל פורום אורתופדיה