כאבים במפרק כתף ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/07/2002 | 19:45 | מאת: אביגדור

ד"ר אסא לב אל שלום רב, מזה כחודשיים ימים אני סובל מכאבים חזקים וחריפים במיפרק כתף ימין , תוך הגבלה בתנועות הזרוע במיוחד בעת שליחת היד לאחור והחזרתה לפנים .הדבר גורם לי כאמור כאבים עזים ואף מעיר אותי בלילה דבר שגורם לחוסר בשינה. השבוע ניתקלתי במאמר בעיתונות שעסק בנושא מרפאות הכאב ושדיבר על "כתף קפואה" כתוצאה " מקיצור גידים והידבקויות בתוך המיפרק" . הסימפטומים במאמר תאמו לחלוטין את התחושות שאני חש .האם אני נופל לפי התיאור שתיארתי בהגדרה של "כתף קפואה" ובאם כן , מהם דרכי הטיפול העומדים לרשותי ? אציין עוד , שהיות ואני בתהליכי החלמה מניתוח פריצת דיסק שעברתי לאחרונה טרם ראיתי כל אורטופד לנושא הנ"ל. בכבוד רב , ובתודה מראש אביגדור

התסמין המאפיין "כתף קפואה " הנו כי יש כאב והגבלה בכל כוון תנועה בעוד שאצלך דומני מדובר בעיקר בהרמה וסיבוב פנימי ( הבאת היד אל הגב התחתון ) . אם צדקתי הרי שבעייתך הנה קרוב לודאי דלקת של גידי שרוול המסובבים .

מנהל פורום אורתופדיה